Snakebite

Tattoo Piercing en Pmu

 

Welkom bij Snakebite Tattoo, hier geven wij  u graag zoveel mogelijk info over het nemen en verzorgen van je Tattoo.

Hier zijn enkele voorbeelden van ons werk.updates en recent werk vind je ook op ons facebook en instagram pagina.


Het nemen van een Tattoo.....wat moet ik weten?

Het laten zetten van een Tatoeage is een hele Beslissing, vooral als het je eerste keer is.

Wij willen je graag helpen om de goede keus te maken.1. Doe research

Haast jezelf nooit bij het kiezen van de juiste Tattoo, je zult er tenslotte de rest van je leven mee rondlopen. Een idee dat je plotseling te binnen schiet als een ‘goed idee’ kan net zo makkelijk omslaan naar een minder goed idee. Neem daarom liever iets waar je al langer mee in je hoofd rondloopt. Zoek verschillende designs en ga eerst eens met Tatoeëerders praten voordat je de stap maakt. Iedere artiest heeft zijn eigen specialiteit. 

2. Bereid je goed voor op de dag zelf

Een goede maaltijd vooraf kan nooit kwaad. Hierdoor ben je rustiger en kun je langer zitten zonder pauzes door een knorrende maag. Daarnaast verhoogt dit je bloedsuikers waardoor de kans op flauwheid kleiner wordt.

3. Geen entourage

Heel leuk zo’n eerste tattoo zetten: dat wil je natuurlijk delen, toch? Absoluut doen! Neem gerust een vriend(in) mee die een foto van je kan maken om op je netwerken te delen. Neem echter niet je gehele vriendengroep mee om je te steunen. Het is vervelend voor de tattoo artist en je zult zien dat iedereen zich na verloop van tijd gaat vervelen.

4. Heb vertrouwen

Deze regel is kort en krachtig, maar erg belangrijk: vertrouw deTatoeëerder ! Hij weet echt wel wat hij aan het doen is. De zogenaamde, Beterweter uithangen maakt het proces/eindresultaat echt niet veel beter. Je hebt tenslotte al een stencil goedgekeurd dus leun liever lekker achterover en laat hem/haar zijn werk doen.

5. Check en dubbelcheck

Wat betreft stencils is één ding ontzettend belangrijk: de spelling. Wanneer je iets in het Nederlands laat zetten, controleer het dan bij meerdere mensen. Just in case. Wanneer het Engels of iets anders buitenlands betreft, check de spelling dan bij een die de taal goed beheerst. We hebben allemaal wel voorbeelden op internet gezien van domme spelfouten, laat jou dit daarom niet overkomen.

6. Zit stil

Hoeveel pijn het ook doet, zorg er wel voor dat je stil blijft zitten; hoe lastig dit ook is. Niets staat slordiger dan rommelige lijnen en een slechte afwerking. Wanneer jij tijdens het zetten op en neer stuitert, wordt het voor de artiest een flinke uitdaging om er wat moois van te maken. Neem zoals eerder genoemd een korte break of laat je afleiden door de gene die mee is. Pijnstillers zijn geen goed idee, omdat deze het bloed verdunnen en ervoor kunnen zorgen dat de inkt minder goed wordt opgenomen in de huid.

7. Een klein extraatje

Complimenten en high fives zijn erg leuk, maar een kleine fooi doet het altijd goed om je dankbaarheid te tonen. Natuurlijk is het niet verplicht, maar het is wel een vriendelijk gebaar voor iemand die net uren voor jou alleen bezig is geweest. Wanneer jij hetzelfde unieke ontwerp door een grafisch ontwerper had laten maken, was de rekening waarschijnlijk een stuk hoger geweest. Een beetje extra toestoppen voor een uniek kunstwerk is geheel op zijn plaats. 10% is een mooi streven en alles daarboven is geheel afhankelijk van wat je er zelf voor over hebt. Het zal absoluut gewaardeerd worden, let maar op.

8. Goede nazorg

Wanneer jouw tatoeage dan eenmaal gezet is, ben je nog niet klaar. Het verzorgen vereist ook nog wat aandacht. Je Tattoo zal na verloop van tijd korstjes krijgen en binnen 2 á 3 weken geheel genezen zijn. Ook is het verstandig om direct zonlicht de eerste 2 maanden te vermijden. Wat wassen betreft: douchen is geen probleem, mits het water schoon is en je de straal niet direct op de Tattoo richt. Met zwemmen of in bad gaan kun je beter even wachten tot je tatoeage is genezen.

Let er wel op dat je na het douchen met een handdoek dept in plaats van wrijft. Je kunt anders de korstjes wegschuren, waardoor je wondjes minder mooi zullen genezen. Wanneer het jeuken begint, is de genezing goed op gang. Krabben en plukken kunnen het resultaat in dit stadium daarom nog verpesten en moeten te allen tijde worden vermeden. Afleiding en verzorgende zalf zijn hierbij je enige redmiddelen. In andere woorden, doorbijten en succes.

Heb je nog meer vragen? Bel of Mail ons gerust,we staan graag voor je klaar.

 


 

5285

E-mailen
Bellen